Evo zbog čega ne uspijevate skinuti kilograme viška

Evo zbog čega ne uspijevate skinuti kilograme viška

Mršavljenje je ponekad vrlo teško, a vjerojatno se i vama dogodilo da, unatoč disciplini, nema nikakvih rezultata… Primjerice, pazite da ne jedete prekasno, izbacili ste ugljikohodrate, pijete dovoljno vode, krećete se više nego prije, ali kilogrami ostaju?

Vjerojatno je problem u tome što radite jednu od ovih pet pogrešaka koje sprječavaju mršavljenje:

Aktivnost – iako ste uveli više kretanja no inače, ako radite sjedilački posao i putujete automobilom ili autobusom, morate pojačati vježbanje ili kretanje. Preporučuje se dnevno napraviti barem 10.000 koraka, ali ako skidate kilograme, poželjno je puno više. Upišite se na aerobik ili počnite trčati.

Grickalice – možda mislite da ste pažljivi u brojanju kalorija i biranju zdravih obroka, no prema tvrdnjama dr. Meline Jampolis, psihijatrice i nutricionistkinje koja radi s pretilim osobama, možda imate kalorijsku amneziju. “Ljudi često zaborave sitne zalogaje koje uzmu između obroka, a koji mogu ozbiljno usporiti mršavljenej”, kaže Jampolis.

Lijekovi – postoje lijekovi i vitamini koji za nuspojavu imaju jači apetit, drugi, pak, usporavaju probavu ili zadržavaju vodu u tijelu.

Pauze od dijete – ako prakticirate ovo, možda uzimate preveliku pauzu i previše jedete za vikend. Pokušajte biti discipliniraniji.

Spavanje – možda će vam se učiniti kao da je nepovezano, no san uvelike utječe na kilažu.  Odrasli koji premalo spavaju imaju 55 posto veći rizik da postanu pretili od onih koji spavaju dovoljno. Kvalitetan san od barem sedam sati nužan je za dobro zdravlje i zdravu kilažu.

Vezani članci

Leave a Reply