FOTO: Nutricionističko predavanje Apollonasa Kapsalisa oduševilo mostarsku publiku

FOTO: Nutricionističko predavanje Apollonasa Kapsalisa oduševilo mostarsku publiku

U blagdanskoj atmosferi Adventa u Mostaru održalo se neobično predavanje o slasticama bez šećera, glutena i drugih nezdravih sastojaka. Na inicijativu magazina Vedrina gostujući nutricionist i osobni trener iz Grčke Apollonas Georgios Kapsalis odlučno i otvoreno je progovorio o problemima suvremenog čovjeka, pretilosti, dijabetesu, autoimunim bolestima, bolestima krvožilnog sustava, povišenom krvnom tlaku i drugim bolestima današnjice. No, iako je predavanje ukazivalo na nezdrave navike, ukupna atmosfera i prijateljski pristup prenošenja znanja ostavio je izvrstan dojam na mostarsku publiku. Predavanje je uključilo prezentaciju zdravih namirnica koje mogu zamijeniti klasične sastojke u kolačima, tortama i domaćim slasticama. Kapsalis se osvrnuo na brzu hranu i industrijske prerađevine te je pozvao posjetitelje na “povratak u kuhinju”.

Ako svojoj djeci pripremite zdrave slastice u vašem domu, od sastojaka kojima poznajete porijeklo, jedino tad ćete biti sigurni kako su djeca i drugi članovi obitelji zbilja jeli zdravo. Proizvod s barkodom ima veliku tendenciju biti nezdrav. Potrebno je hranu nabavljati od malih proizvođača, s tržnica i s malih farmi u velikoj većini. Samo mali dio potrošačke košare može doći iz supermarketa, a i tada treba pažljivo čitati etikete – izjavio je Apollonas Kapsalis.

U dijelu predavanja kad su posjetitelji pozvani postaviti pitanja, cijeli događaj je poprimilo izuzetno interaktivan oblik. Posjetitelji su postavljali bezbroj pitanja a organizator ih je tom prigodom nagradio.

– Mi u Vedrini ne volimo random darivanja koja su popularna na Facebooku. Smatramo kako nagradu ipak nekako treba zaslužiti, i zato vas pozivamo, uključiti se u predavanje  i time doprinesite našoj dobroj namjeri – rekla je voditeljica i urednica magazina Vedrina Roberta Kapsalis.

A nagrade su zbilja bile izvrsne. Od putovanja u Zagreb tvrtke Autoherc, mjesečnih pretplata za fitnesa centar Arena, darova tvrtke Podravka pa do izvrsnih vrčeva za filtriranje vode tvrtke Adepto Company. Posjetitelji su mogli kušati zdrave kolače i čokolade spremljene od domaćih sastojaka sa sladilom Stevija. Sastojke za slastice darivali su BioTime, EcoLife i Ledo.

Domaća hranjiva čokolada koju mogu jesti čak i dijabetičati moje je osobni uspjeh. Tko god ju proba oduševljen je okusom, a tek onda i informacijom kako je spremljena od organičkih zdravih namirnica bez šećera. Koristim steviju kao zaslađivač. Svi sastojci mogu se pronaći na mojoj web stranici www.greekgoesketo.com a točan omjer svatko sebi može prilagoditi. Netko voli slatku, netko gorku čokoladu. Sa stevijom i začinima se može igrati. Na ovaj način možemo jesti nešto slatko, u maloj količini – svaki dan – dodao je za kraj Kapsalis.

 

VIPmagazin.ba

Vezani članci

Leave a Reply