Mali trikovi za postizanje veće snage tijela

Mali trikovi za postizanje veće snage tijela

Želite li biti snažniji?

Treniranje izvan teretane jednako je bitno kao težina koju stavljate na šipku. Za veće težine i bolje izvedbe potrebno je dobro se pripremiti, a to možete učiniti na nekoliko jednostavnih načina.

1. Vizualizirajte

Svaki dan izdvojite 15 do 20 minuta za opuštanje i razmišljanje o tome kako ćete na sljedećem treningu uspijeti napraviti sve što si zadali. Potrudite se ciljeve vizualizirati detaljno, uključite osjećaje, mirise i zvukove, jer što ćete čistije vidjeti takvu zamisao, to će ona stvarnije izgledati.

2. Postavite ciljeve

Postavite jasne ciljeve. Postati jači nije dovoljno specifično, dok podizanje 50 kilograma iz prvog pokušaja zvuči dovoljno dobro i izvedivo. Potrudite se da ciljevi budu realni i ne odustajte!

3. Odaberite pravu glazbu

Odaberite energičnu glazbu koja te vas motivirati i pojačajte zvuk prije velikih dizanja.

4. Unesite dovoljno kofeina

Kofein je odličan za trening – za vrijeme dizanja povećat će snagu, prag boli i izdržljivost mišića. Kofein je idealno unijeti pola sata do sat vremena prije treninga.

5. Dobro se nahranite

Za veliku snagu trebate dosta energije i proteina za mišiće pa se potrudite sat do dva prije treninga pojesti dovoljno zdravih ugljikohidrata i proteina.

Vezani članci

Leave a Reply