Na Zlatne globuse 2018. godine sve će glumice doći u crnim haljinama

Na Zlatne globuse 2018. godine sve će glumice doći u crnim haljinama

Time će poslati snažnu poruku.

Jedna od najprestižnijih dodjela filmskih nagrada svakako su Zlatni globusi koji se dodjeljuju prije Oscara te često prognoziraju tko će kući otići s najvažnijom holivudskom nagradom, a to su svakako Zlatni kipići.

Sljedeća dodjela nas očekuje 7. siječnja 2018. godine, a kako se šuška, brojne će se glumice na crvenom tepihu pojaviti u crnim haljinama kako bi svijetu poslale snažnu poruku.

Crne haljine nosit će u znak protesta protiv seksualnog nasilja i neprimjerenog tretiranja žena u zabavnoj industriji, čega smo bili svjedoci ove godine, jer je istina napokon izašla na vidjelo.

Povod protesta tako je producent Harvey Weinstein koji je 30 godina zlostavljao i uznemirivao glumice, a neke čak i silovao. Među onima koje su ga optužile za gnjusno ponašanje su i zvijezde A-liste, kao što su Angelina Jolie, Salma Hayek, Gwyneth Paltrow i Cara Delevingne koje su utjecajnog filmaša nazvale “čudovištem”.

No on je samo jedan od takvih muškaraca koji je iskoristio svoju moć i položaj za zlostavljanje, a kako je krenulo, čini nam se kako ćemo čuti još takvih priča, no srećom puno se toga pokrenulo ovim priznanjima, a ovakav potez slavnih glumica dodatno će tome pridonijeti.

Vezani članci

Leave a Reply