Netflix i George Clooney rade seriju o aferi Watergate

Netflix i George Clooney rade seriju o aferi Watergate

U Netflixu već dulje vrijeme razmišljaju o svojoj novoj limitiranoj mini seriji, a čini se da će im za nju poslužiti afera Watergate.

Na drami zasad jednostavnog naziva Watergate trenutno rade George Clooney i scenarist triler drame Most špijuna Matt Charman, koja je također snimljena prema istinitom događaju. Clooneyeva produkcijska kuća Smokehouse Pictures će producirati seriju u 8 nastavaka, a Clooney i njegov partner Grant Heslov će biti izvršni producenti. Charman trenutno radi na scenariju.

Watergate je jedan od najtežih političkih skandala u američkoj povijesti. Afera je započela u lipnju 1972. godine kad su petorica muškaraca bila uhićena zbog provale u sjedište Nacionalnog demokratskog odbora u Washingtonu. Istraga koja je uslijedila je otkrila širu mrežu političkih skandala, prisluškivanje, provale, mito, iznude, urote, nezakonito korištenje vladinih agencija što je dovelo do ostavke tadašnjeg predsjednika Richarda Nixona dvije godine kasnije.

Serija će se fokusirati na glavne aktere koji su bili uključeni u aferu: svaka epizoda bi u središtu radnje imala neku drugu osobu pa bi tako, na primjer, jedna epizoda bila posvećena Nixonu, jedna njegovom savjetniku Johnu Ehrlichmanu, jedna bivšem državnom tužitelju Johnu Mitchellu.

Vezani članci

Leave a Reply