Češki TTS posjetio Tešanj, spremni na saradnju na energetskim projektima

Češki TTS posjetio Tešanj, spremni na saradnju na energetskim projektima

Predstavnici češke firme TTS, u društvu predstavnika Ministarstva za privredu ZDK i direktora JP Toplana Tešanj posjetili su prije nekoliko dana Općinu Tešanj kako bi sa Općinskim načelnkom razgovarali o mogućnostima saradnje kroz javno-privatno partnerstvo.

Radi se o firmi koja u vlasništvu ima svoja postrojenja za zagrijavanje u deset gradova u Češkoj, u nekim gradovima u Slovačkoj i Ukrajini, te u svom poslovanju ima proizvodnju kotlova za grijanje na bio masu i proizvodnju agro-biomase, saopćeno je iz Općine Tešanj.

Vlasnik preduzeća TTS Richard Horky iskazao je spremnost na različite oblike poslovne saradnje (javno-privatno partnerstvo i dr.), te predstavio iskustva Češke u upotrebi obnovljivih i ekološki prihvatljivih energenata.

Načelnik se zahvalio gostima i iskazao spremnost za nastavak saradnje, te je najavljen skori kontakt, nakon kompletiranja informacija o energetskom tržištu u BiH, kao i uslovima poslovanja.

Delegacija je osim sastanka u Općini Tešanj, posjetila i JP Toplana, a sve u cilju dobijanja potrebnih podataka za eventualnu saradnju u narednom periodu.

Vezani članci

Leave a Reply