Razlozi nevjere koji će vas šokirati

Razlozi nevjere koji će vas šokirati

Varanje partnera može biti uzrokovano nepovjerenjem u osobu s kojom živite, može ga izazvati i vlastita nesigurnost, želja da se dokaže da smo još nekome privlačni, može biti neslaganje ambicija u krevetu. Oni partneri koji su u lošim vezama, s osobom s kojom imaju avanturu traže uzbuđenje, strast i novu dimenziju ljubavi koja najčešće na kraju ipak brzo splasne.

Partneri trebaju svoju djevojku/ženu prihvatiti u svim raspoloženjima, svađama, predbacivanjima i trzavicama. Osoba s kojom se povremeno druže činit će im se bezbrižnija, atraktivnija, opuštenija. Kako bilo, donosimo nekoliko razloga za koje psiholozi tvrde da su uzrok nevjere:

Partnerica me ne razumije – partner pronalazi opravdanje u tome što ga njegova pertnerica napada, želi mijenjati njegove navike, ističe mu probleme u vezi. On se osjeća napadnutim, ugroženim i kao izlaz iz problema vidi novu osobu s kojom će učiniti preljub.

Osveta – partnerica me prevarila, rekao sam joj da je oprošteno, ali nikada to neću prihvatiti. I ja se imam pravo upustiti u aferu koja će mi donjeti spektakularan provod. Postoji mogućnost da ćete se u osobu s kojom “zabrijete” zaljubiti ili da ćete shvatiti kako ste vi i osoba s kojom živite puno prije trebali pronaći rješenje za poboljšanje odnosa.

Životi nam se razilaze – smrt unutar obitelji, kulminiranje krize između partnerice i moje obitelji, nepoštivanje mog društva, razlike u načinu života, dolazak do drugačijih razmišljanja koja su suprotna od onih koje sam imao kada sam stupao u vezu s njom. Razilaženje u poslovima, promjena životnih ideja i gubitak želje da se približavmo jedan drugome u svjetonazoru rezultira pronalsakom nove osobe.

Panika – ne uspijevam biti dobar svojoj partnerici u krevetu. Ona nije zadovoljna mojom veličinom ni tehnikom. Ne uspijem doživjeti erekciju. Pokušavam s drugom osobom popravljati probleme koji su me zatekli u krevetu.

Umišljanje – moja partnerica dobro izgleda, puno vremena troši na uređivanje, radi s muškim kolegama s kojima svakodnevno odlazi na kavu. Ona mene sigurno vara. Ja ću iskoristiti trenutak da joj vratim pa makar nisam siguran je li moj predumišljaj opravdan.

Oskudna prošlost – nisam imao puno djevojaka prije moje sadašnje. Zanima me kako je spavati s drugima. Želim iskusiti neku novu vibru, mislim da sam propustio nešto što se teško može vratiti.

Prihvaćanje – moja djevojka i ja istražujemo mogućnosti seksualnog života, nastojimo začiniti naš odnos tako da eksperimentiramo s drugim parovima. Smatramo da je poligamija u redu što ne utječe na naš kontakt.

Zašto ne? – ako me partnerica ne uhvati u preljubu, neću joj ga priznati. U čemu griješim ako se brinem oko partnerice, ali si povremeno dajem oduška? Ona to ne mora znati. Niti ja njoj ne ograničavam s kime se kreće i kamo izlazi.

Razdvojenost – partneri koji žive na drugoj adresi osjećat će se usamljenima. Posao u drugom gradu izaziva osjećaj tuge, zapostavljenosti i razvija se želja za dobivanjem pažnje od neke osobe koja će to moći pružiti u trenutku slabosti.

Prekid – želim ju ostaviti, ali ne znam kako. Najbolje bi bilo da ona ostavi mene. Otkrivam joj upuštanje u odnos s drugom osobom, što rezultira razdvajanjem.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Vezani članci

Leave a Reply