Srbija ulaže milijune: Želimo dati doprinos razvoju Hercegovine

Srbija ulaže milijune: Želimo dati doprinos razvoju Hercegovine

Predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, premijer Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović obišli su danas lokaciju u trebinjskom naselju Gorica u kojem se gradi vrtić “Srbija”, čiju gradnju financira Srbija sa oko milijun maraka. Vučić, koji je prvi put u službenoj posjeti Trebinju, istakao je da je ovo samo jedan od projekata koji Srbija financira na području Hercegovine, piše Srna. On je dodao da mu je posebno drago što je Srbija uložila sredstva u izgradnju modernog vrtića kapaciteta 80 djece. Vučić je naglasio da je presretan što se danas nalazi u Trebinju, jednom od najljepših gradova Srpske, te da je prijatno iznenađen velikim brojem djece koja su ga dočekala uzvicima “Srbija” i zastavama Srbije i Srpske. On je najavio da će Srbija financirati i završetak izgradnje puta Tjentište – Foča sa oko 20 milijuna KM, izgradnju vjerskog-duhovnog centra u Mrkonjićima u Popovom polju, rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog s 800.000 KM, te rekonstrukciju Starog grada u Trebinju, kao i pomoći izgradnju vodovoda u selu Bajci u općini Bileća.

“Želimo dati doprinos razvoju Hercegovine i cijele Republike Srpske i to ćemo činiti i ubuduće. Ponosni smo što smo uradili nešto dobro za građane Republike Srpske koji su uvijek bili uz Srbiju, voljeli je i pomagali kada je trebalo”, naglasio je Vučić i podsjetio da će Srbija na području Hercegovine uložiti više milijuna KM u različite projekte. Vučić je zahvalio Dodiku, Cvijanovićevoj i Petroviću što vode brigu o svom narodu i razvoju Republike Srpske. “Dodik se bori svom snagom za svoj narod i za Republiku Srpsku”, naglasio je Vučić, dodavši da je u stalnoj komunikaciji sa predsjednikom Srpske koji mu je i predstavio projekte koje je Srbija prihvatila da financira. On je rekao da Srbija i Srpska moraju zajedno da se bore da sačuvaju svoj narod i osiguraju njegov opstanak na višestoljetnim ognjištima.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao je da posjeta predsjednika Srbije Trebinju govori o njegovoj opredijeljenosti da pomogne stanovnicima Hercegovine i Srpske. On je zahvalio Vučiću i Vladi Srbije na dosadašnjim ulaganjima, kao i najavljenim projektima koji će još jače povezati Srbiju i Srpsku. “Ovo je prva tranša pomoći, a nedavno smo dogovorili i projekte druge tranše. Pomoć Srbije, koja najviše u regiji promovira mir i stabilnost, za nas je vrlo značajna”, istakao je predsjednik Srpske, navodeći da će zahvaljujući ovim sredstvima biti realizirani značajni projekti na području Republike. Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da je zadovoljstvo danas dočekati najviše uzvanice Srpske i Srbije na lokaciji gdje bi za mjesec dana trebalo da bude izgrađen vrtić. “Oni dolaze sa djelima a ne s pričama.

Za Trebinje i njegovo stanovništvo ovo je veoma značajna investicija, jer će biti izgrađen vrtić u najvećem trebinjskom naselju Gorica”, istakao je Petrović. On je izrazio zahvalnost rukovodstvu Srpske i Srbije što čine sve da povežu Srpsku i Srbiju i da pomognu Hercegovini. Veliki broj građana trebinjskog naselja Gorica pozdravio je Dodika, Vučića, Cvijanovićevu i Petrovića, zahvalivši im na dosadašnjoj podršci i ulaganjima u ovu regiju. Prva posjeta Vučića Trebinju izazvala je pozitivne reakcije velikog broja građana, čemu svjedoči i njihov organiziran dolazak iz svih hercegovačkih općina.

Vezani članci

Leave a Reply