Grupa “Legende” u maju u Mostaru i Sarajevu

Grupa “Legende” u maju u Mostaru i Sarajevu

Jedna od najtraženijih muzičkih grupa regiona, beogradska grupa “Legende” u maju stiže u Mostar i Sarajevo. Muzičari koji već 24 godine za redom pune beogradski Sava centar i koji imaju poseban i originalan muzički izraz imaju i veliki broj poklonika u Bosni i Hercegovini.
Legende već decenijama njeguju zvuk koji jednako vole ljubitelji starogradske muzike, kao i oni koji vole malo moderniji zvuk, jer je kod Legendi taj spoj savršeno uklopljen u jedinstven zvuk, zvuk Legendi. Ono što ovu muzičku grupu čini posebnom, svakako jesu tekstovi Zorana Dašića.
“Mi nikada nismo pratili trendove i uvijek smo se držali svojih principa. Nismo bili ni narodnjaci, ni zabavnjaci, već nešto između. Mi smo u biti spoj raznih pravaca čija je osnova tradicionalna i starogradska muzika. Ponosni smo na to što i dalje stvaramo autorsku muziku i što imamo bogat repertoar, ali i vjernu publiku svih 30 godina našeg muzičkog postojanja”.

Legende su omiljene i u Bosni i Hercegovini, gdje se za njihove koncerte, gotovo po pravilu traži karta više.
U okviru majskih koncerata Legende nastupaju i u Bosni i Hercegovini i to mostarskom Domu Herceg Stjepan Kosača,17. maja, te sarajevskom BKC – u 18. maja.

Vezani članci

Leave a Reply