Vozila starija od 15 godina moraju dva puta na tehnički

Vozila starija od 15 godina moraju dva puta na tehnički

Svi automobili stariji od 15 godina u Srbiji morat će dva puta tijekom godine na detaljan tehnički pregled – to su novine pravilnika usvojenog 5. svibnja, a koji stupa na snagu 5. srpnja. Statistika pokazuje da je u Srbiji oko 30 posto automobila starije od 15 godina. Na tehnički pregled mora se doći čistim automobilom. Pregled traje do 35 minuta i sve se za sada snima foto-aparatom, piše RTS.

“Novi pravilnik o tehničkom pregledu vozila počinje  primjenjivati 5. srpnja 2018. godine. Odredbe zakona koje se odnose na vršenje šestomjesečnog tehničkog pregleda vozila, kao što su vozila starija od 15 godina, primjenjivat će se na vozila kojima se nakon 5. srpnja 2018. godine bude izdavala registracijska naljepnica, tako da će prvi šestomjesečni tehnički pregled vozila, u skladu sa novim propisima, početi da se vrši nakon 5. siječnja 2019. godine”, kaže Stojan Spasić iz MUP-a Srbije.

Do sada mnogi nisu naplaćivali usluge tehničkog pregleda jer su to pokrivala osiguranja prilikom kupovine polica. Po novom, cijenu tehničkog pregleda propisat će zakonodavac, ali u Udruženju tehničkih pregleda imaju već neku osnovu za razmatranje s obzirom na angažiranje prostora i radnika. Vlasnici automobila starijih od 15 godina morat će da plate oba obavezna tehnička pregleda jer će oni morati također dva puta da provedu po 30 minuta godišnje na liniji pa tu, kažu vlasnici tehničkih pregleda, nema popusta.

Vezani članci

Leave a Reply